Aronia
Me autamme yrittäjiä onnistumaan
Suomi

Mikacos Oy

Mika Vuorio kertoo onnistuneesta yrityskaupasta, jossa kosmetiikka-alan tukkukauppa Mikacos Oy siirtyi uudelle omistajalle.

Mika Vuorio kertoo onnistuneesta yrityskaupasta, jossa kosmetiikka-alan tukkukauppa Mikacos Oy siirtyi uudelle omistajalle. Vuonna 1984 perustettu Mikacos Oy myytiin kesällä 2010. Myyntipäätöksen tekemisen jälkeen suurin haaste oli löytää luotettava yhteistyökumppani toteuttamaan yrityskauppaan liittyvät käytännön toimenpiteet. Selkeällä ja läpinäkyvällä hinnoittelulla oli myös ratkaiseva merkitys asiantuntijan valinnassa.

Myyntitilanne on useimmille yrittäjille ainutlaatuinen, omaa osaamista ei ole, joten asiantuntijan käyttäminen on edellytys hyvään lopputulokseen pääsemiseksi. Yrityksen arvonmääritys, joka helpottaa eri vaihtoehtojen vertailua, on usein paras tapa lähteä liikkeelle.

Pankinjohtaja suositteli Mika Vuoriolle asiantuntijaksi Aroniaa, ja vaikka ensimmäisen tapaamisen jälkeen itse myyntipäätöstä pitikin kypsytellä, ei yhteistyökumppania tarvinnut muualta hakea. Paperityöt pelottivat etukäteen, mutta lopulta asiantuntijan avustuksella hoidettu prosessi yllätti helppoudellaan. Vaiheita toki oli monia, mutta Aronia hoiti osuutensa kiitettävästi ja osoitti olevansa luottamuksen arvoinen.

"Suosittelen Aroniaa lämpimästi yrittäjille, jotka suunnittelevat minkä tahansa tyyppisiä omistusjärjestelyjä. He todella ymmärtävät pk- ja perheyrittäjiä ja heidän kokonaisvaltainen palvelukonseptinsa teki yrityskaupasta erittäin sujuvan."

 
Yrityskauppareferenssimme