Aronia
Me autamme yrittäjiä onnistumaan
Suomi

Danlab Oy

Anne ja Harald Hornborg-Franck ostivat joulukuussa 2011 laboratoriotarvikkeiden ja hoitolaitteiden maahantuontiin ja jälleenmyyntiin erikoistuneen Danlab Oy:n liiketoiminnan.

Lopetettuaan edellisen työnantajan palveluksessa Harald Hornborg-Franck mietti eri vaihtoehtoja tulevaisuutensa suhteen. Yrittäjyys kiinnosti, mm siksi että siinä on mahdollisuus toteuttaa ” omia juttuja ”.

Kun keväällä 2011 Danlab Oy:n mahdollinen myynti tuli esille, heräsi ajatus neuvottelujen aloittamisesta silloisen omistajan Seppo Tanskasen kanssa. Päätöstä vahvisti se, että toimiala oli vanhastaan tuttu. Danlab Oy on jo pitkään toiminut ja asemansa vakiinnuttanut alan yritys, juuret ovat vuodessa 1989. Tämä osaltaan helpotti kynnystä ryhtyä yrittäjäksi. ”Emme halunneet perustaa uutta yritystä, vaan etsimme nimenomaan jo olemassa olevaa toimijaa. Mm pitkälle viety sähköinen kaupankäynti puhui juuri Danlab Oy:n puolesta” kertovat Anne ja Harald Hornborg-Franck.

”Ulkopuolista neuvonantajaa tarvitaan yrityskaupassa” toteaa Harald Hornborg-Franck. ”Tässä tapauksessa rahoittajapankki neuvoi kääntymään Aronian puoleen. Yrityksen arvon määrittäminen, lukujen analyysi, neuvottelutilanteessa mukanaolo, sopimukset, oikeat kysymykset…tilanteeseen liittyy niin paljon uusia asioita” Täydentää Anne miestään. 

”Olisi ollut hyvin haasteellista selvitä tilanteesta ilman Aroniaa. Ja kokemuksemme oli että Aronia ajatteli nimenomaan asiakastaan, apua saatiin aina kun sitä tarvittiin, prosessi eteni nopeasti, viranomaiskontaktit hoituivat vaivatta, asiat vaan loksahtelivat kohdalleen, usko onnistuneeseen kauppaan vahvistui ja lopulta kaupat syntyivät juuri ennen vuodenvaihdetta joulukuussa 2011”, kertovat Anne ja Harald Hornborg-Franck.

Myyjä on luvannut olla mukana sisäänajovaiheessa, käytännössä noin 6 kk. Tämä on varsin yleinen käytäntö pk sektorin yrityskaupoissa. Perheen sisäinen työnjako toimii, pilke silmäkulmassa siten, että Anne kehittää ja Harald toteuttaa. Ulkopuolisia työntekijöitä ei yrityksessä tällä hetkellä ole.

Mahdollista on myös että seuraava omistajanvaihdos Danlab Oyssä on sukupolvenvaihdos. Kummatkin lapset ovat jo täysi-ikäisiä ja opinnot vauhdissa. Onkin mahdollista että he vielä innostuvat perheyrityksestä, aika näyttää.

 
Yrityskauppareferenssimme