Aronia
Me autamme yrittäjiä onnistumaan
Suomi

Kiinteistöhuolto Jaakola Oy

Kiinteistöhuolto Jaakolalla on pitkä historia, Tuula Lindholmin vanhemmat perustivat sen jo vuonna 1978. Henrik ja Tuula Lindholm toimivat yrittäjinä viimeiset 20 vuotta. Perheen sisällä ei ollut kukaan jatkamassa toimintaa, joten päädyttiin etsimään ulkopuolinen ostaja.

Myyntiä mietittiin jo jonkun aikaa. Muutamia kontaktejakin ehti olla, mutta asia ei edennyt. Lopulta syksyllä 2012 aika ”oli kypsä” ja keväällä 2013 kaupat syntyivät.

Uusina omistajina aloittivat Kiinteistöhuolto Jaakolan uusi toimitusjohtaja Janne Castren ja KH-kiinteistöpalvelut Oy:n toimiva johto.

Aronia oli yrityksenä tuttu jo ennestään. Aikaisempi kokemus järjestelyistä kiinteistöhuollon alalla vahvisti päätöstä aloittaa yhteistyö juuri heidän kanssaan.

”Aronian edustaja Sammy Lindholm teki prosessista helpon. Asiat selitettiin ymmärrettävästi ja hän huolehti kaikista pienistäkin yksityiskohdista”, kertoo Tuula Lindholm. ”Yrityskauppoja harva tekee monia elämänsä aikana, joten asiat ovat vieraita, termit välillä vaikeasti ymmärrettäviä. Syy-seuraussuhteen selvittäminen edesauttoi kokonaisuuden hahmottamista. ”

”Yrityskauppaa olisi hyvä alkaa valmistelemaan riittävän ajoissa. Tilannetta helpottaa, jos muutamaa vuotta aikaisemmin tekisi esim. listan DD:ssä tarvittavasta materiaalista. Sen voisi näin valmistella kaikessa rauhassa”, pohtii Henrik Lindholm ja jatkaa ” Ehkä kuitenkin suurin käytännön ongelma yrityskaupassa on se, että samalla kun pitää hoitaa normaalit työtehtävät ja arkirutiinit, on syvennyttävä prosessiin, jonka on pysyttävä vain avainhenkilöiden tiedossa. Sähköposti on pelastus silloin kun toimistossa on aina totuttu pitämään ovet avoimina, puhelimessa ei näistä asioista voi silloin keskustella, turhaa epävarmuutta ei kannata ruokkia. ”

”Yllättävän nopeasti ja helpostikin kaikki sujui” naurahtaa Tuula. ”Toki viikot tuntuivat pitkiltä kun luonnollista on, että huoli kaupan onnistumisesta pyörii mielessä.”

”Rauhallisin mielin jätettiin yritys seuraajille ” toteaa Henrik. ”Vanhat asiakkaat ottivat myös uutisen hyvin vastaan, ei ole mitään syytä etteivät hommat hoituisi entiseen malliin. Uuden toimitusjohtajan kanssa on toimiva yhteistyö, annan apua mielelläni jos ja kun sitä tarvitaan ”

”Helpottunut olo” toteavat Lindholmit yhdestä suusta. ”Nyt on vihdoinkin mahdollisuus lomailuun ilman huolia. Hiukan outoahan ja uuttakin tämä ”vapaus” toki on, mutta tuskin ongelmia sen suhteen tulee. Ihan ensiksi nautitaan nyt kesästä.”

 
Yrityskauppareferenssimme