Aronia
Me autamme yrittäjiä onnistumaan
Suomi

Kotikadun Kiinteistöpalvelu Oy

Kotikadun Kiinteistöpalvelu Oy:n omistus siirtyi sen uudelle toimitusjohtaja Petri Vainikaiselle ja KH-kiinteistöpalvelut Oy:n toimivalle johdolle syksyllä 2013.

Teppo Pakkala aloitti yrityksen palveluksessa 1998. Vuonna 2000 hän siirtyi osakkaaksi 50 %n omistusosuudella ja vuonna 2010 lunasti loputkin osakkeet. Alkuperäisenä ajatuksena oli tässä vaiheessa löytää sopiva yhtiökumppani jakamaan erityisesti hallinnollista vastuuta. Sopivaa kandidaattia ei kuitenkaan löytynyt.

Kun Teppo Pakkala joutui pari vuotta sitten vakavaan onnettomuuteen ja jäi sairaslomalle, tuli konkreettisesti esille miten suuri vastuu hänellä yksin oli yrityksestä ja sen 15 työntekijästä, juoksevien asioiden pyörityksestä ja mm palkanmaksusta. ATK-järjestelmien kehitys, uudet ohjelmistot, lisääntyvä kiinteistöautomaatio ovat kaikki myös sellaisia haasteita, joiden kehittämiseen yrityksessä olisi pitänyt panostaa. Vaikka varsinaista myyntipäätöstä ei heti syntynytkään, oli hän valmis asiasta neuvottelemaan ja etenemään, jos sopiva ostajakandidaatti kohdalle tulisi.

Aronia oli jo tehnyt useita omistusjärjestelyjä kiinteistöhuollon yrityksissä, tunsi toimialan ja pystyi näin kertomaan millaisia mahdollisuuksia kaupan syntymiseksi olisi. Näin päädyttiin yhteistyöhön yrityksen myymiseksi.

”Ajoitus oli varmaan onnistunut”, miettii Teppo Pakkala ” kiinteistöhuollon alalla mm vastuukysymykset ovat nykyään niin tiukat, että ne vaativat enemmän resursseja kuin monella pienellä toimijalla on käytössään.”

”Haasteena myyntiprosessissa oli, ettei juttu lähde ennen aikojaan leviämään, paperimappien kanssa ei voinut vaan kävellä ulos ovesta, ilman että se olisi herättänyt kysymyksiä”, toteaa Pakkala. Tuttu ongelma, keskeneräisistä asioista ei kannata puhua. ”yllättävän paljon piti kerätä hyvinkin yksityiskohtaisia tietoja asioista, joita itse ei pahemmin ollut edes miettinyt ja siihen meni tietenkin aikaa. Hyvä olisi alkaa valmistelu jo muutama vuosi etukäteen, harva kuitenkaan niin suunnitelmallisesti osaa toimia” jatkaa Teppo Pakkala.

”Täytyy myös todeta, että arvostus yrityskaupan järjestelijöitä kohtaan kasvoi prosessin myötä ” naurahtaa Pakkala. ” yhteistyö Sammy Lindholmin kanssa toimi ja Aronia hoiti prosessin  hyvin”.

”Aikaisemmin en ole voinut suunnitella lomia talvikuukausina, lumiennusteita piti aina seurata, nyt on tilanne helpompi”, kertoo Teppo Pakkala. Jatkosuunnitelmiakin hänellä on jo tulevaisuuden varalle, pienitoimista yritystoimintaa, mutta toisella toimialalla. ”Katsotaan miten asiat kehittyvät. ”
 
Yrityskauppareferenssimme