Aronia
Me autamme yrittäjiä onnistumaan
Suomi

Piha- Repo Oy

Päivi Repo, Kiinteistöhuolto Piha- Repo Oy:stä kertoo miten West-Co Kiinteistöpalvelut Oy:n osto käytännössä toteutui Aronian avustuksella.

Yrityskauppaa ei pidä pelätä. Siitä selviää hengissä, vaikka rankka prosessi olikin. Tärkeintä onnistumisen kannalta oli oikean yhteistyökumppanin löytyminen heti alkumetreillä. 

Toimiva ja luottamuksellinen suhde Aronian kanssa oli edellytys kaupan toteutumiselle. Tämän lisäksi oikealta yhteistyökumppanilta edellytetään sinnikkyyttä, innovatiivisuutta ja reagointikykyä. Toivottuun lopputulokseen pääsemiseksi ei pelkkä lukujen pyörittely riitä. Toimialaan ja yritykseen perehtyminen on hyvin tärkeää.   

Usein lopullista kaupantekoa edeltääkin pitkä prosessi, lukemattomia laskelmia, erilaisia analyysejä, rahoitusneuvotteluja. Haasteena olemassa olevan liiketoiminnan pyörittäminen samaan aikaan, meillä Piha-Repo Oy:ssä kiirettä lisäsi runsasluminen talvi 2010.   

Käynnissä olevista neuvotteluista ei voi eikä haluta puhua, tapaamisia piti sovitella muiden töiden väliin. Aronia pystyi joustamaan tarpeittemme mukaan ja välillä tuntui että prosessia vietiin eteenpäin kellon ympäri. Haasteena oli perehtyä kaupan valmisteluun ja itse kauppaan liittyvään materiaalin aikataulussa. Tässäkin luottamus yhteistyökumppanin merkitsi paljon, ilman ammattitaitoista tukea olisi prosessi saattanut venyä ja lisäkustannuksia virheitten muodossa tulla.   

En epäröisi tehdä samaa uudestaan. Haluan myös rohkaista muita yrityskauppoja miettiviä että reippaasti vaan toimeen, mutta ei ilman ammattilaisen apua.   

Lopuksi Päivi Repo toteaa että pitkä prosessi ei saa päättyä kaupantekoon. Apua tarvitaan sen jälkeenkin. Tästä on helppo jatkaa kun yhteistyön toimivuus on perusteellisesti testattu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Yrityskauppareferenssimme