Aronia
Me autamme yrittäjiä onnistumaan
Suomi

Toimialajärjestelyt

Lähestymistapamme poikkeaa merkittävästi perinteisestä myyntitoimeksiannosta, sillä uskomme, että jokainen yrityskauppa liittyy aina tavalla tai toisella toimialalla meneillään olevaan muutokseen.

Tästä syystä on tärkeää ymmärtää mitä toimialalla tapahtuu. Lisäksi yrittäjien omat henkilökohtaiset tavoitteet vaikuttavat siihen, millä tavalla toimialajärjestely on tarkoituksenmukaisinta rakentaa.

Mikä on toimialajärjestely?

Toimialajärjestely on yrittäjien yhteenliittymä

2-3 yritystä liittävät osaamisensa yhteen ja muodostavat uuden kokonaisuuden kasvun pohjaksi. Tämän lisäksi yhtiöryhmää täydennetään puuttuvalla osaamisella, kuten esim. rahoitus, strategia, yritysjärjestelyt, hallintomallit ja prosessit. Toimintamallina Kimppa soveltuu monenlaisiin tilanteisiin, joissa tarvitaan uutta alkua (re-startup). Aronia toimii järjestelyssä puuttuvan osaamisen täydentäjänä.

Yhtiöryhmä voidaan tilanteesta riippuen muodostaa joko verotehokkaana osakevaihtona, tai kassavirran vahvuudesta riippuen osa rakenteesta voidaan rahoittaa vieraalla pääomalla. Tällöin yrittäjäkin voi hieman hajauttaa omaa riskiään.

Myynti osana suurempaa kokonaisuutta

Yksittäisen yrityksen omistusjärjestelystä saatava hinta yrittäjälle on sitä korkeampi, mitä houkuttelevampi kokonaisuus on potentiaaliselle ostajalle. Kauppahintaa kasvattavia tekijäitä ovat muun muassa:

Aronia kokoaa toimialan yrityksistä houkuttelevan kokonaisuuden, johon mukaan tulevat yritykset myydään samassa yhteydessä yhdelle ostajalle. Ostaja (pääomasijoittaja tai teollinen ostaja) vastaa yhtiöryhmän jatkokehittämisestä omien toimintamalliensa mukaisesti.

Kiinnostuitko toimialajärjestelystä?

Aronia on toimialajärjestelyjen asiantuntija ja etsimme uusia yrityksiä. Ota yhteyttä Aroniaan niin keskustellaan lisää.