Aronia
Me autamme yrittäjiä onnistumaan
Suomi

Sukupolvenvaihdos

Sukupolvenvaihdos voidaan toteuttaa myös toimialajärjestelynä, jolloin yritys yhdistetään uudeksi kokonaisuudeksi yhden tai useamman muun samalla toimialalla toimivan yrityksen kanssa.

Sukupolvenvaihdos toimialajärjestelynä

Aronian toteuttamissa toimialajärjestelyissä yritys voidaan yhdistää yhden tai useamman samalla toimialalla toimivan yhtiön kanssa, ja täydentää niitä puuttuvalla strategisella ja hallinnollisella osaamisella. Yhdistämällä eri yritysten kyvykkyyksiä syntyy liiketoiminnallisesti vahvempi kokonaisuus, joka ei ole samalla tavalla yrittäjäriippuvainen kuin yksittäinen yhtiö. Myös yhtiöryhmän rahoituskyvykkyys lisääntyy, jolloin mahdollisuus esim. laajentumiseen yrityskaupoin tulee uudella tavalla mahdolliseksi.

Toimialajärjestelyn edut

Kokemuksemme mukaan nuoremmat yrittäjät johtavat liiketoimintaansa usein mieluummin yhdessä muiden samanhenkisten ammattilaisten kanssa kuin yksin. Eläköityvät yrittäjät saavat toimialajärjestelyn kautta elämäntyölleen kohtuullisen korvauksen, ja nuoremmat yrittäjät puolestaan vahvemman ja elinvoimaisemman yhtiön omistettavakseen.

Yrittäjällä voi itsellään olla käsitys mahdollisista toimialajärjestelyyn halukkaista muista yrittäjistä. Vaihtoehtoisesti Aronia voi etsiä tällaiset kumppanit yhdessä laaditun alustavan liiketoimintasuunnitelman perusteella.

Kiinnostaako sukupolvenvaihdos tai toimialajärjestely?

Aronia on toimialajärjestelyjen ja sukupolvenvaihdosten asiantuntija. Ota yhteyttä Aroniaan niin keskustellaan lisää.